Att rida i lag

ATT RIDA I LAG FÖR VÄNERSBORGS RYTTARFÖRENING

Alla medlemmar som löst licens för VRF är välkomna att tävla i VRF’s lag. Att rida i lag innebär att man inte tävlar för sig själv utan att laget och klubben sätts främst.Vid en lagtävling är det klubben som har framgång eller motgång – inte den enskilde ryttaren!

För att ett lag skall anmälas krävs det minst 5 ekipage.

Ev premier fördelas efter avslutad serie i ett andelssystem. Uttagen ryttare erhåller en andel per omgång.

Ryttarens (målsman för juniorer) åtaganden:

- Ekipaget skall vara kvalificerat för finalklass

- I de lägre divisionerna toppas inte laget utan alla skall ha en chans att vara med

-Om VRF deltar med fler än 1 lag i samma serie skall de mest meriterade ekipagen placeras i samma lag

-Ryttare som anmält och accepterat att deltaga i lagtävling ställer sig till fullo bakom av lagledning gjord laguttagning

-Ekipage bör använda klubbjacka och att i övrigt vara lojal mot klubben och dess sponsorer

-Meddela förhinder i god tid till lagledaren

-Delta i alla omgångar man blivit utsedd till. Även vara beredd att starta om laget inte är fullt. Detta går före all annan tävlan!

- Anmäla till tävling samt vara i god tid på tävlingsplatsen

-Visa gott horsemanship och gott uppträdande såväl mot lagkamrater, ledare och övriga medtävlande och att alltid sätta hästen och säkerheten i centrum.

- Ryttaren skall aktivt bidra till VRF’s verksamhet vilket bl a kan ske genom att ideellt ställa upp på klubbens aktiviteter.

Klubbens åtagande:

-VRF står för lagavgift samt lagledning som skall delta vid varje omgång. Lagledare skall vara tillgänglig och stötta laget.

-Lagledaren anmäler laget. OBS! ej individuella starter.

-Lagledare skall sammankalla till möte innan seriestart.

-VRF skall verka för hög kvalitet i sin tävlingsverksamhet och stötta den enskilde ryttare med kunskap om så önskas.

-Regler för licensåterbetalning gäller även vid lagdeltagande. (För info se hemsidan)

Det finns inget album kopplat till denna sida.

äpplet2

Lagergrenska