Ryttaravtal

MEDLEMS/RYTTARINFORMATION

Alla ryttare, licensierade som icke-licensierade erbjuds via sitt medlemskap förmåner som vi som klubb gemensamt skapat förutsättningar för. För att få tillgång till förmånerna förutsätts ett aktivt medlemskap där den enskilde ryttaren förväntas att bidra genom ex ideell arbetsinsats.

Klubbens åtaganden

• VRF står för grenledning, lagledning och administration av lagtävlingar samt lagavgift
  • VRF skall verka för hög kvalitet i sin tävlingsverksamhet och träningsverksamhet samt stötta den enskilde med kunskap om så önskas
  • VRF skall arrangera träningar med eller utan häst
  • Medlem skall ha förtur till VRF’s arrangemang (undantag tävling se TR)
  • Licensierad ryttare har rätt till en subventionerad start per hemmatävling (gäller vid minst två starter per tävlingsdag och ej för vetavgift). Det åligger ryttaren själv att anmäla detta inför varje aktuell tävling för att detta ska gälla.
  • Medlem erbjuds fri uppstallning vid hemmatävling i mån av tillgång
  • Licensåterbetalning (se separata regler)
  • Vid deltagande i Svenskt Mästerskap erhåller ryttaren resebidrag (max 1000 kr)

Ryttarens åtaganden

• Följa code of conduct enl TR men också visa gott horsemanship och gott uppträdande såväl mot klubbkamrater som funktionärer och andra medtävlande och alltid sätta hästen och säkerheten i centrum. Ryttaren har också ansvar för sina medhjälpares uppträdande.
  • Att vara en god ambassadör för ridsporten och sin klubb även i andra sammanhang
  • Att följa klubbens drog- och trafiksäkerhetspolicy.
  • Att medverka som funktionär vid minst två hemmatävlingar á fyra timmar per år.

Ovanstående är grundförutsättningarna. Genom att utöver funktionärshjälp bidra till klubben genom ex lagledare, sponsring mm kan klubben erbjuda ytterligare förmåner som ex. resebidrag, tävlings- och träningsbidrag

I de fall ryttare väljer att inte följa ovanstående så går man också miste om de förmåner klubben erbjuder. Så blir också fallet då ryttaren blir ett ärende för förbundets disciplinnämnd, dopning eller brott mot code of conduct.

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Lagergrenska

karl