Hoppa till sidans innehåll

Funktionärs information.


Vad gör en funktionär?

Funktionärer är personer som är med och hjälper till när klubben anordnar tävlingar och aktiviteter.

Våra funktionärer är viktiga då det är de som ser till att allt flyter på som det ska och som sköter allt markarbete under tävlinsdagen. Att vara funktionär är dessutom ett bra sätt att lära sig mer om olika tävlinar och att träffa personer som delar ditt intresse för hästar och ridning. Vi brukar alltid ha väldigt roligt tillsammans.

Som funktionär kan man ha olika uppgifter:

Sekretariatet: Här tar man emot deltagarna när de anmäler sig på tävlingdagen. Bland annat tar man betalt och ansvarar för att startlistorna uppdateras under dagen.

Banpersonal: Står på banan under hopptävlingar och höjer/sänker hinder mellan klasserna samt bygger upp hinder som rivits. På dressyrtävlingar ansvarar man för att ta protokoll från domaren till sekretariatet mellan varje startande.

Caféterian: De som står i caféterian har hand om försäljning av mat och fika.

Domarsekreterare: Sitter tillsammmans med domaren och för protokoll över bedömningen domaren gör av de tävlande.

Parkeringsvakt: Ser till så att det är ordning och reda på parkeringen och hänvisar deltagare och åskådare var de ska parkera.

Insläpp/utsläpp: Här står du vid banan och släpper in/ut den tävlande på banan samt ser till så att det är rätt ekipage som kommer in på banan.

Framridningspersonal: Ser till så att framridningen fungerara som den ska , att det inte är för många inne på banan samtidigt samt höjer hindrena på framridningsbanan vid hopptävlingar.

Det finns även uppgifter man kan vara med och göra inför en tävling eller aktivitet:

Banbygge: Vi träffas vanligtvis dagen innan tävlingen och bygger tillsammans banan inför hopptävlingen eller sätter upp dressyrstaketen inför dressyrtävlingen.

Baka till caféterian: Inför tävlingsdagen brukar det behövas bakas bullar och kakor som kan säljas i caféterian under tävlingsdagen.

Du behöver inga förkunskaper för att vara med som funktionär. Har du aldrig varit med som funktionär förut får du hjälp och handledning utav någon av de mer erfarna funktionärerna.

Din hjälp är värdefull , hoppas vi ses på våra tävlingar.

Uppdaterad: 15 MAR 2022 13:21
E-post: Adressen Gömd

facebook

instagram-logo.jpg

Idrottsrabatten

image2lnt8.png

 

 

 

VÅRA SPONSORER:

www.advokatfirmanhammar.se

Veteranpoolen.png

 

Vi har telefontid vardagar mellan klockan 14.30-15.00

Swishnummer VRF

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Vänersborgs RF - Ridsport
Kullens Gård
46293 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 052118900
E-post: This is a mailto link

Se all info